Geen vervolging voor agent die schoot in Haghorst

Foto: Toby de Kort

Geen vervolging voor agent die schoot in Haghorst

HAGHORST – Bij een incident in Haghorst werd woensdagmiddag 22 april 2020 door de politie geschoten op een verdachte. De man liep eerder met messen rond in het dorp. Het Openbaar Ministerie heeft besloten om geen strafvervolging in te stellen tegen de agent die op de verdachte schoot. Uit onderzoek door de Rijksrecherche is gebleken dat hij handelde uit noodweer.


Rond 12.30 uur die middag kwamen er meerdere meldingen binnen van een man die met messen rond zou lopen op de Moergestelseweg in Haghorst. Agenten troffen enige tijd later een 22-jarige man uit Polen aan. Hij liep rond met twee messen. Nadat de politie de man aansprak, leek hij aanvankelijk mee te werken. Plotseling begon hij zich los te trekken en bij die schermutseling werd een agent geraakt door een mes. Toen hij het mes richtte op de andere agent, werd er door de gewonde agent gericht op de man geschoten. De verdachte werd geraakt in zijn bil en kon vervolgens worden aangehouden.

Noodweer
De Rijkrecherche heeft het geweld van de politie onderzocht. Daaruit is gebleken dat de agent zich in een plotselinge noodweersituatie bevond. Er is dan ook besloten om geen strafvervolging in te stellen tegen de agent in kwestie.”LEES OOK:

Verwarde man steekt politieagent neer, verdachte neergeschoten door politie