(FOTOSERIE) Kraakpand ‘Apenrots’ in Tilburg ontruimd door politie en ME

Foto: Jack Brekelmans

(FOTOSERIE) Kraakpand ‘Apenrots’ in Tilburg ontruimd door politie en ME

TILBURG – Een kraakpand aan de Apennijnenweg in Tilburg wordt woensdagmorgen ontruimd. De politie en Mobiele Eenheid zijn aanwezig. Sinds eind maart zitten er krakers in. Die moeten allemaal het gebouw verlaten. Dat gaat volgens een fotograaf ter plekke redelijk soepel, al kregen een aantal krakers het onderling wel even aan de stok. De ME moest een aantal vechtersbazen uit elkaar halen.

Tientallen agenten en leden van de ME zijn in en rond het gebouw aanwezig. Verschillende krakers staan met spullen op straat. Het pand staat op de nominatie om gesloopt te worden. Er komt nieuwbouw voor terug. In mei vond de gemeente softdrugs in het pand. Dat was voor burgemeester Theo Weterings aanleiding om het gebouw drie maanden op slot te gooien. Begin deze week kreeg hij toestemming van de rechter om in te grijpen, zo schrijft het BD.