(VIDEO + FOTOSERIE) Boeren protesteren bij Amercentrale Geertruidenberg

Foto: Marcel van Dorst

(VIDEO + FOTOSERIE) Boeren protesteren bij Amercentrale Geertruidenberg

GEERTRUIDENBERG – Een klein dertig trekkers trok maandagavond richting de Amercentrale nadat ze samenkwamen bij de rotonde an de Statendamweg in Oosterhout. De Amercentrale was een bewuste keuze volgens boer Erik van Oosterhout; “vanavond brengen we onder de aandacht dat de Amercentrale vorig jaar nog even een vergunning voor extra stikstofuitstoot ter grootte van 250 complete melkveebedrijven. En wij moeten onze koeien gaan ondervoeden met eiwit voor mogelijk minimale winst in uitstoot stikstof. Die dan ook nog eens voor extra huizenbouw gebruikt word. En niet voor de beoogde natuur.”


Foto: Marcel van Dorst

Nadat de Amercentrale werd bezocht ging de stoet naar een viaduct boven de A16 ter hoogte van Zevenbergschen Hoek. Daar werd een kort blokkade opgericht. Verkeer kon daar mondjesmaat nog langs. Het protest verliep daar zonder noemenswaardige problemen. Ook werd de Moerdijkbrug nog bezocht waar de boeren hun trekkers langs de A16 neer zette.