(FOTOSERIE) Boeren protesteren langs A59 net voor knooppunt Zonzeel

Foto: Marcel van Dorst

(FOTOSERIE) Boeren protesteren langs A59 net voor knooppunt Zonzeel

ZEVENBERGSCHEN HOEK – Op de A59 net voor knooppunt Zonzeel hebben een kleine tien tractoren gestaan van boeren die protesteren tegen de lage prijzen van de supermarkten en het kabinetsvoorstel om minder eiwit in veevoer te doen en zo de uitstoot van stikstof te verminderen. Het is de vijfde dag op rij dat er boeren op pad gaan om actie te voeren. 

De boeren aten nu zelf een frietje. Foto: Tom van der Put

In eerste instantie was het de bedoeling om de A59 te blokkeren en om aan mensen in de file friet uit te delen. Van dat plan is afgeweken omdat dat de verkeersveiligheid in gevaar bracht. De boeren hebben daarop hun trekkers in de berm geparkeerd en hebben zelf friet gegeten. Ook vanavond zouden er in de omgeving acties worden gehouden.