(VIDEO) Boze boeren blokkeren toegangsweg Eindhoven Airport

Foto: Sem van Rijssel

(VIDEO) Boze boeren blokkeren toegangsweg Eindhoven Airport

EINDHOVEN – Boze boeren hebben zondagavond de toegangswegen naar Eindhoven Airport geblokkeerd. Aan de actie nemen tientallen boeren deel. De acties hebben te maken met het verminderen van stikstof in Nederland. Het plan waar de boeren ontevreden over zijn, is het geven van minder eiwitrijk voedsel aan vee. Landbouwminister Carola Schouten wil er met de tijdelijke maatregel voor zorgen dat er minder stikstof wordt uitgepoept. Veehouders die toch te veel eiwit geven, krijgen vanaf 1 september een boete van 2500 euro.


Politie en marechaussee zijn aanwezig, maar de protestactie verloopt rustig en gemoedelijk. Er vertrekken zondagavond geen vluchten meer, wel worden er tot 22.10 uur nog vier vluchten verwacht.