Drie maanden stadionverbod bij zingen in het stadion

Foto: Marcel van Dorst

Drie maanden stadionverbod bij zingen in het stadion

Supporters die straks in een voetbalstadion de coronaregels overtreden, riskeren een stadionverbod van drie maanden. Dat staat in de nieuwe ‘richtlijnen termijn stadionverbod’ van de KNVB. De voetbalbond geeft wel aan dat clubs eerst in gesprek moeten gaan met fans die de regels overtreden in plaats van ze meteen te weren. Dat meld RTL nieuws op haar website.


De voetbalbond heeft de Covid-maatregelen toegevoegd aan de richtlijn, nu het kabinet toeschouwers toestaat onder strikte voorwaarden. Wat de KNVB precies verstaat onder het overtreden van de regels die horen bij het coronavirus, wordt niet verder uitgelegd. Wel is duidelijk dat er beperkingen gelden.

Zo moeten clubs bij de ingang controleren of supporters ziekteverschijnselen vertonen. Binnen het stadion moeten fans anderhalve meter afstand in acht nemen en mogen ze niet zingen of juichen. Als supporters zich niet aan deze regels houden, riskeren ze een stadionverbod.