Landelijke boerenprotesten, trekkers ook naar Breda

Foto: Perry Roovers

Landelijke boerenprotesten, trekkers ook naar Breda

BREDA – De boeren protesteren na een oproep van Farmers Defence Force (FDF) die daarmee politiek Den Haag onder druk wil zetten. Eerder riep FDF boeren op om naar Den Haag te rijden. Daar vindt donderdagavond een Kamerdebat plaats over maatregelen om de uitstoot van stikstof te verminderen. Het bestuur van FDF is in de Hofstad aanwezig, samen met ongeveer twintig boeren met trekkers. Ze staan luid toeterend bij een van de ingangen van het Binnenhof.


Foto: Perry Roovers

Minister Carola Schouten wil de uitstoot van stikstof uit mest verlagen door minder eiwitrijk voer toe te staan. De manier waarop ze dat wil doen, stuit veehouders tegen de borst.

Zo zijn vanuit Made een dertig-tal trekkers naar Breda gereden en staan deze op het Chasseveld. Wat daar precies gaat gebeuren, is niet duidelijk. “We overleggen ter plekke over het hoe en wat”, zegt Kevin Buijs. Hij is een van de actievoerders die meedoet aan het protest.