Doelman Kostas Lamprou (28) tekent bij RKC Waalwijk

Foto: Marcel van Dorst

Doelman Kostas Lamprou (28) tekent bij RKC Waalwijk

WAALWIJK – Kostas Lamprou (28) verhuist van Vitesse naar RKC Waalwijk. De Griekse doelman met een verleden bij Ajax, Feyenoord en Willem II tekent een contract voor een seizoen als hij dinsdag medisch goedgekeurd wordt. Hij had een aflopend contract bij Vitesse.


Na een seizoen te zijn verhuurd aan Willem II, maakte hij in 2015 definitief de overstap naar de Tilburgers. Hier groeide hij uit tot een vaste waarde onder de lat en diende hij zijn contract in 2017 uit, waarna Ajax hem inlijfde. Sinds de zomer van 2019 was Lamprou actief bij Vitesse. Kostas Lamprou speelde tot dusver 118 Eredivisieduels.

Algemeen directeur Frank van Mosselveld is erg content met de komst van de doelman: ”Een doelman toevoegen aan de selectie met veel ervaring op het hoogste niveau stond hoog op ons lijstje. In de persoon van Kostas hebben we die gevonden. Met zijn degelijkheid en ervaring in de (sub)top van Nederland zorgt hij naast een kwaliteitsimpuls binnen de selectie, ook voor extra concurrentie onder de lat.”