Overlast door noodweer: straten onder water en omgevallen bomen

Foto: Jeroen Stuve

Overlast door noodweer: straten onder water en omgevallen bomen

RIJEN – Het noodweer wat vrijdagavond over een deel van Brabant trok heeft voor flinke overlast gezorgd. Zo viel er in Rijen zoveel regenwater naar beneden dat straten blank kwamen te staan. Een inwoner van het dorp vertelt: “De putdeksels en de kliko’s dreven door de straten. Ik woon hier zeventien jaar, maar zo extreem heb ik het nooit gezien.” Hij heeft niet het idee dat het water ook woningen is binnengelopen. “De huizen liggen wat hoger. Maar het stond wel tot aan de voortuinen.”

Foto: Jeroen Stuve

Aan de Stormstraat in Rijen viel een boom precies op het naambordje. De brandweer is aanwezig in de ondergelopen straten in Rijen, maar hoeft het water niet weg te pompen. “Dit is de rand van het dorp. Het water loopt nu weg via de weilanden.”

Tilburg
Het ETZ in Tilburg, locatie Tweesteden, kampte met wateroverlast na de zware hoosbuien die eerder op vrijdagavond vielen. In de kelder en op de begane grond is water het ziekenhuis binnengekomen. Daar zijn geen verpleegafdelingen, laat een woordvoerder weten. “De zorg ondervindt hier geen hinder van.”