Noodverordening deel Eindhoven, jongeren willen rellen Helmond overtreffen

Foto: Sem van Rijssel

Noodverordening deel Eindhoven, jongeren willen rellen Helmond overtreffen

EINDHOVEN – In een deel van Eindhoven geldt sinds enkele uren een noodverordening. Op sociale media wordt opgeroepen om de rellen in Helmond te overtreffen. Volgens de gemeente wordt opgeroepen tot rellen, brandstichting en vuurwerk. Het zou gaan om het stadsdeel Tongelre. De politie is massaal op de been om de orde te handhaven.

“Wij staan niet toe dat bepaalde groepen de veiligheid in Eindhoven in gevaar brengen door de openbare orde te verstoren. Dergelijk gedrag tolereren we niet. We staan niet toe dat inwoners van Eindhoven zich erg onveilig voelen in hun eigen woonomgeving”, zo schrijft de gemeente in een verklaring. 

De noodverordening geldt van donderdagavond zes uur uur tot vrijdagochtend zes uur. De gemeente is van plan om preventief te gaan fouilleren.