Versoepeling corona-maatregelen per 1 juli

Foto: Marcel van Dorst

Versoepeling corona-maatregelen per 1 juli

De afgelopen dagen lekte al enkele besluiten uit. Zo gaan de geplande versoepelingen per 1 juli zoals verwacht door. Dat betekent dat onder andere sportscholen, sauna’s, (sport) kantines en casino’s de deuren weer mogen openen.


Geen maximum
Het maximaal aantal bezoekers voor bioscopen en theaters zou in juli aanvankelijk worden verhoogd van dertig naar honderd personen, maar het kabinet heeft besloten helemaal geen maximum meer te stellen.

Ook wordt het openbaar vervoer verder opengesteld voor niet-noodzakelijke reizen. Het kabinet vraagt nog wel om de spits en drukte in het algemeen te mijden om overvolle treinen en bussen te voorkomen. Ook mogen mensen uit verschillende huishoudens weer samen in een auto reizen, het kabinet adviseert in zo’n geval wel een mondkapje te dragen.

Festival
Grote buiten evenementen mogen ook doorgang vinden mits er een vergunningaanvraag is goedgekeurd. Deze kunnen per 1 juli worden ingediend en hebben een gemiddelde doorlooptijd van 6 weken. Theoretisch zou het dus kunnen dat half augustus het eerste grote evenement gepland kan worden.