Rellen in Helmond, politie arresteert zes jongeren

Foto: Harrie Grijseels

Rellen in Helmond, politie arresteert zes jongeren

HELMOND – De politie en ME hebben in de binnenstad van Helmond na ongeregeldheden zes jongeren aangehouden. Dit gebeurde nadat een groep van tussen de honderd en honderdvijftig jongeren zich sinds halfzeven dinsdagavond urenlang ernstig misdroeg op straat. Ze gooiden met stenen en staken vuurwerk af. Rond elf uur voerde de ME met politiehonden meerdere charges uit.

Burgemeester Elly Blanksma kondigde dinsdagnacht een noodbevel aan.Dat noodbevel meldde tot woensdagochtend zes uur. Vijf aanhoudingen werden verricht voor openlijke geweldpleging , één verdachte werd opgepakt omdat hij een mes op zak had. Iets na middernacht keerde de rust weer terug in Helmond.

Foto: Harrie Grijseels

Nadat de ME met politiehonden rond elf uur meerdere charges uitgevoerde, werd de groep jongeren uit elkaar gedreven. Volgens hem is er met stenen naar de politie gegooid. “In ieder geval naar onze voertuigen”, vertelde hij. Volgens de woordvoerder verzamelden de jongeren zich op straat na een oproep op social media over een bokswedstrijd.

Foto: Harrie Grijseels