Kabinet komt met grote versoepeling corona-maatregelen

Foto: Marcel van Dorst

Kabinet komt met grote versoepeling corona-maatregelen

Het kabinet zal morgen een vergaande versoepeling van de coronamaatregelen aankondigen. Het maximumaantal voor groepen zal verdwijnen, zolang mensen 1,5 meter afstand aanhouden en voorzorgsmaatregelen worden genomen. Dat melden bronnen aan de politieke redactie van RTL Nieuws.

De versoepeling biedt meer ruimte aan de noodlijdende horeca- en evenementensector. Tot nu toe was een groep van maximaal 30 mensen toegestaan. In de planning werd dat getal per 1 juli verhoogd naar 100 mensen, maar daar is nog een verdergaande versoepeling mogelijk. De regels worden eenvoudiger en generieker, zegt een ingewijde.

Maximum aantal geschrapt
Zowel binnen als buiten wordt het maximumaantal aanwezigen geschrapt, mits de 1,5-meter-regel wordt aangehouden. Andere voorzorgsmaatregelen zijn triage (van tevoren vragen naar de gezondheid van mensen) en reservering. In een gebouw moeten voldoende sanitaire voorzieningen aanwezig zijn, om te voorkomen dat drukte ontstaat bij de wc’s. Ook moeten er voldoende in- en uitgangen zijn.

De voorgenomen versoepeling biedt ruimte aan restaurants, caf├ęs, theaters, bioscopen, culturele instellingen en kermissen.

Als een restaurant of evenement geen triage en reservering toepast, geldt wel een maximumaantal. Dan geldt een maximum van 100 personen binnen en een maximum van 250 personen buiten. De 1,5-meter-regel geldt ook in die situaties.

BRON: RTL nieuws