Politieagent rijdt op bekende in; “het was voor de grap”

Stockfoto: Marcel van Dorst

Politieagent rijdt op bekende in; “het was voor de grap”

EINDHOVEN – Een 33-jarige man uit Eindhoven heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag door de politie. Een agent zou doelbewust op hem zijn ingereden in het voetgangersgebied van het centrum. De man die aangifte doet is „een bekende van justitie.”


Dat zegt de advocaat van de man in het Eindhovens Dagblad. Volgens advocaat Yannick Quint heeft de politie gezegd dat het een vergissing was en dat het om „een geintje” ging. Het Openbaar Ministerie bekijkt wat er precies is gebeurd. De politie betreurt dat het is gebeurd, maar doet verder geen mededelingen.

Geintje uithalen
Volgens de aangifte liepen de man en een neef begin mei op de Demer in Eindhoven toen een politiewagen voorbij kwam. Deze draaide bij de Piazza om, gaf plots gas en reed recht op hen af. Toen de man aangifte wilde doen, kreeg hij naar eigen zeggen te horen dat de agent de man voor iemand anders aanzag, met wie hij een geintje wilde uithalen. Excuses zijn niet gemaakt.