Den Haag verbiedt demonstratie tegen coronabeperkingen

De politie is bang voor wanordelijkheden. Foto: Marcel van Dorst

Den Haag verbiedt demonstratie tegen coronabeperkingen

Een geplande demonstratie tegen de coronamaatregelen van het kabinet zondag mag niet doorgaan. De gemeente Den Haag verbiedt het protest.


Johan Remkes, waarnemend burgemeester van Den Haag en voorzitter van de Veiligheidsregio Haaglanden, verbiedt de demonstratie. Tot deze beslissing kwam hij na overleg met de politiechef en het Openbaar Ministerie. ,,Het recht op demonstratie is een groot goed, maar is niet ongelimiteerd”, aldus Remkes. 

Eerder protesteerde kermisexploitanten en touringcarbedrijven al op het Malieveld wat zonder problemen verliep. Waarom dan deze demonstratie bij voorbaat al wordt verboden is niet duidelijk.

Niet heftig reageren
De organisatie gaat vandaag een spoed kort geding aanspannen en staat vanmiddag voor de voorzieningsrechter. ,,Ik wil jullie bij deze met klem vragen om niet te heftig te reageren. Zoals ik vanaf het begin af aan heb gezegd: liefde, geduld en in dit geval vertrouwen”, aldus een organisator. ,,Wij zullen zondag de vrijheid vieren.”