Ruim 225.000 handtekeningen tegen corona-spoedwet

Ruim 225.000 handtekeningen tegen corona-spoedwet

De verschillende coronamaatregelen die het kabinet in een tijdelijke spoedwet wil gieten, raken de grondrechten van burgers, zoals het recht op privacy, de vrijheid van demonstratie en de godsdienstvrijheid. Het is onduidelijk wat de gevolgen daarvan zijn voor burgers, schrijft de Raad voor de rechtspraak maandag.


Het kabinet moet duidelijker over de gevolgen zijn, vindt de Raad. “Vooral omdat nu nog onduidelijk is hoelang de mogelijke inbreuk op deze grondrechten gaat duren.”

Ook een groot deel van Nederland is tegen de sociale corona-spoedwet. Op de speciale website “NEE tegen de spoedwet” zijn al ruim 225.000 handtekeningen verzameld. Om te demonstreren tegen deze bijzondere wet is er aanstaande zondag 21 juni een grote demonstratie op het Malieveld in Den Haag. Kom jij ook? Meer informatie vind je op https://viruswaanzin.nl