(WEERALARM) Ook vandaag kans op flinke regenbuien en onweer in Brabant

Foto: Iwan van Dun

(WEERALARM) Ook vandaag kans op flinke regenbuien en onweer in Brabant

Ook vandaag kunnen flinke regen en onweersbuien voor wateroverlast gaan zorgen in delen van Brabant. Gisteren ging het mis in onder andere Nieuwkuijk, Vlijmen, Tilburg en Chaam. Daar liepen grote delen van de straten over met overtollig hemelwater.


Foto: Toby de Kort

Waar vandaag precies het meeste water naar beneden komt, is volgens Diana Woei van Weerplaza lastig te zeggen. “Langs de grens met België en in de omgeving van Den Bosch zien we wel buien ontstaan. Maar houd vooral ook de regenradar in de gaten”, is haar advies.

Na vandaag komen we in een wat rustiger weertype terecht. Vrijdag en in het weekend moeten we nog wel rekening moeten houden met een enkele bui, maar omdat we dan te maken hebben met een westelijke wind trekken deze snel over. 

Terwijl de buien van vandaag, net als die van dinsdag, juist lang blijven hangen op één plek. Daardoor kan dus plaatselijk veel wateroverlast ontstaan.LEES OOK:

Tilburg getroffen door wolkbreuk, ook andere delen van Brabant staan blank

Noodweer trekt over delen van Brabant