(VIDEO + FOTOSERIE) Groot gaslek na werkzaamheden Venkelhof Oosterhout

Foto: Marcel van Dorst

(VIDEO + FOTOSERIE) Groot gaslek na werkzaamheden Venkelhof Oosterhout

OOSTERHOUT – Bij werkzaamheden in de Venkelhof is woensdagochtend een gasleiding geraakt. Doordat de hoofdleiding werd geraakt stroomde er gas uit de leiding waardoor ook een waterleiding knapte. De brandweer werd gealarmeerd die de omgeving afzette en metingen verrichte. Naar aanleiding van die metingen werd besloten de omliggende woningen te evacueren.

Foto: Marcel van Dorst

Enexis is ter plaatse om de leiding te repareren. Daarvoor worden eerst twee gaten gegraven om de leiding af te sluiten met behulp van ballonnen. Daarna zal het water uit de geul gepompt moeten worden waarna zowel de gasleiding als de waterleiding gerepareerd kunnen worden. Hoe lang deze werkzaam heden zullen duren is niet bekend.