Code geel voor Brabant, kans op zware onweersbuien

Foto: Marcel van Dorst

Code geel voor Brabant, kans op zware onweersbuien

Na een weekend met regionaal stevige onweersbuien en lokale wateroverlast komt het ook komende dagen tot fikse onweersbuien. Hierbij kan soms veel regen vallen in korte tijd. Vanmiddag, vanavond en morgen zijn de buien vooral voor de zuidelijke helft van het land. Ook donderdag kunnen onweersbuien ontstaan. De maxima liggen komende dagen tussen 19 aan zee en 24 graden in het oosten.

Vanmiddag ontstaan stapelwolken die kunnen uitgroeien tot onweersbuien. Dit geldt vooral voor Limburg, Brabant, Zeeland, de Betuwe en de Randstad. Deze buien verplaatsen zich langzaam, waardoor lokaal veel neerslag kan vallen. Er is kans op plaatselijke wateroverlast. Ook kan een enkele bui vergezeld gaan van hagel.

Tijdens de avond nemen de buien geleidelijk af. Langs de grens met Belgiƫ blijft tot het einde van de avond een onweersbui mogelijk.