(VIDEO + FOTOSERIE) Vrachtwagen gekanteld op A16, snelweg tot vanavond dicht

Foto: Tom van der Put

(VIDEO + FOTOSERIE) Vrachtwagen gekanteld op A16, snelweg tot vanavond dicht

BREDA – Op de A16 is ter hoogte van Prinsenbeek na een ongeval een vrachtwagen gekanteld. De snelweg A16 is richting Rotterdam tijdelijk afgesloten. Volgens de ANWB stond er rond kwart voor negen een file van vier kilometer en moeten automobilisten rekening houden met meer dan een halfuur vertraging.

“Dit gaat lang duren”
De vrachtwagen zou volgens de ANWB een brandbare harsoplossing vervoeren. Die lading moet worden overgeladen en de bodem zal grondig gereinigd moeten worden. Daarnaast is door het kantelen van de vrachtwagen de vangrail zwaar beschadigd. Die moet gerepareerd worden. “Dit gaat lang duren”, verzucht een woordvoerder van de ANWB.