Vrachtwagen negeert rode kruizen en ramt pijlwagen

Foto: Dave Hendriks

Vrachtwagen negeert rode kruizen en ramt pijlwagen

MAARHEZE / EINDHOVEN – Een Roemeense vrachtwagenchauffeur heeft zaterdagavond meerdere rode kruizen genegeerd. Hierdoor reed hij op een pijlwagen die er stond vanwege de afsluiting van de A67 vanwege wegwerkzaamheden. 


Foto: Dave Hendriks

In plaats van te stoppen na het ongeval reed de chauffeur gewoon verder. Ondanks dat zijn voorruit volledig vernield was door de enorme klap. Ruim 16 kilometer verder stopte de chauffeur pas. Hij stopte bij parkeerplaats het Haasje bij Maarheeze. Een oplettende automobilist die alles had zien gebeurde kon de politie snel de juiste locatie wijzen. De getuige was namelijk de hele rit achter de chauffeur aangereden. 

De chauffeur in kwestie was zich van geen kwaad bewust door zo verder te rijden. De man is aangehouden door de politie en overgebracht naar een bureau. De politie heeft de tachograaf van de chauffeur uitgelezen om zo te kijken of de man behalve verlaten plaats ongeval ook nog andere strafbare feiten heeft begaan qua rij en rusttijden wet.