Slangetje klem in dashboard van auto; “slangetje blijkt boa constrictor”

Foto: Garage Jongmolen Oosterhout

Slangetje klem in dashboard van auto; “slangetje blijkt boa constrictor”

OOSTERHOUT – Medewerkers van het Oosterhoutse garagebedrijf Jongmolen in Oosterhout keken wel even raar op toen een klant met zijn auto langskwam om even een slangetje wat klem zat te verhelpen.

“daar zit ie!”
,,Mijn compagnon Arjen en ik stonden in de werkplaats toen een klant vroeg of we even naar z’n auto wilden kijken”, vertelt Rick Slagmolen van het autobedrijf lachend. ,,Die man zei: ‘er zit een slang achter het dashboard vast’, waarop wij dachten dat het om een koelslangetje ging.” Slagmolen liep met de man mee naar buiten, waar de klant naar de auto wees: ‘daar zit ‘ie!’.

Foto: Garage Jongmolen Oosterhout

Een levende boa constrictor van maar liefst 1.80 meter lang, zo bleek achteraf. “Is dat beest gevaarlijk, bijt-ie, is-ie giftig?”, vroeg de collega van Rick toen hij tot zijn verbazing ontdekte dat het om een echte slang ging. Het antwoord wat de klant gaf was niet echt geruststellend “Hij zal niet heel blij zijn op dit moment”, klonk het.

De eigenaar had de slang zeven minuten alleen gelaten in de auto, zo legde hij volgens Rick uit. En vervolgens was hij hem kwijt. Het beest bevrijden uit zijn benarde positie was nog een heel ding. Uiteindelijk moest heel het dashboard worden gedemonteerd voordat de slang tevoorschijnkwam. Een paar gaten maken, was niet genoeg.