Brandweer redt schaap uit de Dommel nabij de Eindhovenseweg in Boxtel

Foto: Sander van Gils

Brandweer redt schaap uit de Dommel nabij de Eindhovenseweg in Boxtel

BOXTEL – Vrijdagmiddag werd de brandweer gealarmeerd voor een schaap welke vast zat in rivier de Dommel nabij de Eindhovenseweg in Boxtel. Een recreant welke over het water voer hoorde het schaap blaten. Bij nader onderzoek bleek het dier niet meer uit het water te kunnen en werd de brandweer ingeschakeld. Zij kwamen ter plaatse evenals de politie en wisten via onder andere een maisplak de oever van de Dommel te bereiken waar het schaap vast zat.

Vast aan de overkant
Echter zat het schaap vast aan de overkant van het water. Een brandweerman ging te water en zette met het SUP board van de recreant spullen over naar de overkant waar hij het schaap zonder problemen kon grijpen en op het droge wist te zetten. Het schaap sprong direct weer in het rond en bleek niet onderkoeld of gewond te zijn. Nadat de brandweer alle spullen had schoongespoten en ingepakt keerde men terug naar de kazerne.