(VIDEO) Eigenaar Jasper Toemen; “Ik heb ze een paar flinke schoppen gegeven”

Foto: Toby de Kort

(VIDEO) Eigenaar Jasper Toemen; “Ik heb ze een paar flinke schoppen gegeven”

OISTERWIJK – Winkeleigenaar Jasper Toemen stond in de nacht van woensdag op donderdag oog in oog met twee inbrekers. Even daarvoor was er op zijn winkel aan de Dorpsstraat een ramkraak gebeurd.

De daders reden rond 03.45 uur de straat in en ramden met een blauwe auto de pui van Toemen Modelsport. Vermomd met zwarte kleding gingen ze de winkel in en lieten ze een grote ravage achter. De politie kwam ter plaatse en is met meerdere eenheden op zoek gegaan naar de daders. Tot nu toe zonder resultaat. Er wordt onderzoek gedaan en er zijn camerabeelden veiliggesteld. Ook wordt er gezocht naar getuigen. 

Geschreeuw en getier
Jasper was samen met een kennis boven de winkel aanwezig toen de ramkraak gepleegd werd. Hij heeft tevergeefs geprobeerd de mannen tegen te houden. Jasper Toemen vertelt: ,,Om 03.45 uur ging het los. Nadat ik door mijn huurster werd gebeld, ben ik in mijn zwarte boxer en witte spillebenen naar beneden gerend.” Jasper vertelt; “er zaten er ook één of twee in het pand. We raakten in een woordenwisseling en toen ging het van geschreeuw tot getier. Ze riepen dat ik naar binnen moest gaan, anders zouden ze een mes pakken.”

Toemen is pasgeleden nog verhuisd van het uude ABN Amro pand aan de Dorpsstraat naar de oude winkel van de Blokker.