KNMI geeft code geel af; heftige onweersbuien en hagel

Foto: Marcel van Dorst

KNMI geeft code geel af; heftige onweersbuien en hagel

In het zuidwesten, Zeeland en het westen van Noord-Brabant, kunnen vrijdagavond onweersbuien ontstaan. Die gaan mogelijk gepaard met hagel en (zware) windstoten tot circa 70 kilometer per uur. Dat meldt het KNMI op zijn site. Reden voor de weerdeskundigen om code geel af te geven voor deze provincie.


Drukkend warm
Het weer wordt morgen drukkend warm. In de ochtend schijnt op veel plaatsen de zon volop. In het noorden is het nog meest bewolkt en is kans op een bui, maar geleidelijk breekt ook in het noorden de zon door. De oostenwind is matig en daarmee wordt warme lucht aangevoerd. Om 11 uur is het al 19-23 graden. Let op de zonkracht, want die is met zonkracht 7 erg hoog. De onbeschermde huid kan al na 10 minuten verbranden. 

25 tot 28 graden
In de middag stijgt het kwik verder naar een zomerse 25 tot 28 graden. In het Waddengebied, langs de noordkust, in de Kop van Noord-Holland en in het westen van Zeeland wordt het maximaal 21-24 graden. Het weerbeeld laat veel zon zien, maar vanuit het zuiden neemt de bewolking geleidelijk weer toe.

Morgenavond en in de nacht naar zaterdag is in de zuidwestelijke helft van het land kans op enkele felle regen- en onweersbuien. Daarbij is kans op hagel en windstoten. Elders blijft het droog en is het vrij helder. De temperatuur wordt niet lager dan 14 tot 16 graden.