Boze kermisexploitanten onderweg naar Den Haag

Foto: Tom van der Put

Boze kermisexploitanten onderweg naar Den Haag

BREDA – Een kleine dertig kermisexploitanten uit Breda zijn donderdagochtend vertrokken naar het Malieveld in Den Haag. De ondernemers zijn boos omdat ze door de coronamaatregelen zonder perspectief thuis zitten. Naast de Brabantse families trekken kermisfamilies vanuit het hele land naar Den Haag.

Foto: Tom van der Put

Start kermisseizoen
De start van het kermisseizoen viel in maart in het water vanwege de coronacrisis. De kermisexploitanten zijn kwaad omdat ze niet weten wanneer ze weer open mogen. Er is ook geen noodfonds waar ze financieel uit kunnen putten.

Malieveld
Het is overigens nog de vraag of alle exploitanten werkelijk het Malieveld op mogen. Mogelijk gaat een deel daarom ook demonstreren bij het stadion van ADO Den Haag.