Coronamaatregel in horeca, veel zaken weer dicht

Corona maatregelen op een terras in Breda. Foto: Marcel van Dorst

Coronamaatregel in horeca, veel zaken weer dicht

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) is blij dat eet- en drinkgelegenheden sinds ruim een week weer open zijn, maar constateert dat consumenten terughoudend zijn in het horecabezoek en dat het voor lang niet alle horecaondernemers rendabel is om open te zijn.


Daar was niet alleen het matige weer van de afgelopen week debet aan, ook is het lang niet voor alle horecaondernemers mogelijk de eet- en drinkgelegenheid optimaal in te richten. Binnen mogen maximaal dertig bezoekers tegelijk zijn en zowel binnen als buiten moet in principe 1,5 meter afstand worden gehouden.

“Veel ondernemers hebben het wel geprobeerd, maar zijn na een week – waaronder een paar dagen met slecht weer – tot de conclusie gekomen dat het minder verliesgevend is om de deuren gesloten te houden dan om open te zijn”, aldus KHN.

“We hebben ook signalen van horecaondernemers ontvangen dat ze hun zaak weer hebben gesloten omdat het met alle restricties verreweg van rendabel te krijgen is.”