Boete geëist van 75.000 euro na dood door schuld bij liftongeval Geldrop

Stockfoto – MaRicMedia

Boete geëist van 75.000 euro na dood door schuld bij liftongeval Geldrop

GELDROP – In het najaar van 2017 is een werkneemster van een kledingzaak in Geldrop bezig met het verplaatsen van kleding van de 1e verdieping naar de begane grond, middels een uit 1994 stammende goederenheffer. Zij raakt met haar hoofd bekneld tussen het lifthek en de bovenste stang van de kooilift die naar beneden ging. Het slachtoffer heeft, tot ontdekking, vermoedelijk geruime tijd bekneld gezeten terwijl het volle gewicht van de kooilift op haar hoofd drukte. Bij ontdekking bleek ze te zijn overleden. Terwijl de hulpdiensten al aanwezig waren en het overlijden van de vrouw was geconstateerd, gleed de lift plots langs haar hoofd en viel op de begane grond. “Het is een groot geluk dat zich toen niemand op de begane grond onder de liftkooi bevond.”, aldus de officier.


Het OM verwijt de werkgever dood door schuld en het feit dat zij haar werknemers liet werken met een ondeugdelijke lift die niet voldeed aan de Arbo veiligheidseisen en zonder de benodigde veiligheidsinstructies. Tegen de werkgever eist het OM een flinke geldboete van 75.000 Euro.