Politie Tilburg vindt Kalasjnikov bij derde schietpartij in enkele dagen

Foto: Jack Brekelmans

Politie Tilburg vindt Kalasjnikov bij derde schietpartij in enkele dagen

TILBURG – Tijdens het onderzoek naar de schietpartij die afgelopen nacht op de Korvelseweg in Tilburg plaatsvond, heeft de politie een Kalasjnikov wapen aangetroffen op de vluchtroute van de dader. Het was de derde schietpartij in Tilburg binnen enkele dagen en de politie sluit niet uit dat er verband is tussen de incidenten.


Foto: Jack Brekelmans

Schoten
Zondagochtend rond de klok van 3 uur werden er schoten gehoord aan de Korvelseweg in Tilburg. Een getuige die uit het raam keek zag een persoon weglopen in de richting van de St. Annastraat en vervolgens een kleine witte auto wegrijden. De politie vermoed dat dit de vluchtauto van de dader is geweest. In pand aan de Korvelseweg werden inderdaad kogelinslagen aangetroffen. Ook raakten er geparkeerde auto’s beschadigd, vermoedelijk door kogels. In het onderzoek naar de schietpartij trof de politie korte tijd later een Kalasjnikov wapen op de openbare weg aan. Het werd gevonden in de vluchtrichting van de dader.

Derde in enkele dagen
De schietpartij was de derde in enkele dagen tijd in Tilburg. Donderdagmiddag werd er een auto beschoten op de van Mierisstraat in Tilburg. Vrijdagochtend werd er man onder de ogen van zijn 10 jarig zoontje neergeschoten op de Dolomietenweide en afgelopen nacht werd het pand aan de Korvelseweg beschoten. Een rechercheteam van de politie werkt aan zaak en sluit een verband tussen de verschillende incidenten niet uit.