Minister; “anderhalve meter afstand in tijdelijke wet opnemen”

Anderhalve meter afstand. Foto: Marcel van Dorst

Minister; “anderhalve meter afstand in tijdelijke wet opnemen”

Minister Hugo de Jonge (Volksgezondheid) wil in de wet laten opnemen dat Nederlanders 1,5 meter afstand van elkaar moeten houden en anders een boete krijgen. Dat is nu nog een tijdelijke maatregel, maar RTL Nieuws heeft een eerste versie van de speciale coronawet in handen.

Naast 1,5 meter afstand houden is ook samenscholing in groepsverband op dit moment nog een noodverordening. Noodverordeningen worden echter overeengekomen door het kabinet en burgemeesters en zijn bedoeld voor een acute crisis en niet voor een langere periode.

Met de spoedwet van minister De Jonge zouden de coronamaatregelen tijdelijk in de wet worden opgenomen, voor zolang de coronacrisis duurt.