Demonstratie Eindhoven; “Stadhuisplein is vol, ga naar huis”

Foto: Dave Hendriks

Demonstratie Eindhoven; “Stadhuisplein is vol, ga naar huis”

EINDHOVEN – De organisatie van de Black Lives Matter-demonstratie op het Raadhuisplein roept op om niet meer naar Eindhoven te komen. “Stadhuisplein is vol! Ga naar huis.” Zo’n duizend mensen demonstreren vanaf vijf uur op het plein. Eerder werd bekendgemaakt dat de burgemeester maximaal zevenhonderd bezoekers zou toelaten. Waarom dat daar nu niet op gehandhaafd wordt is niet bekend.


Foto: Dave Hendriks

Gebalde vuist in de lucht
Inmiddels is het plein volledig volgelopen en staan nog enkele honderden mensen op een weg naast het plein. Vanaf daar kunnen zij de manifestatie ook volgen. De manifestatie begon om 17.00 uur en duurt tot uiterlijk 18.30 uur. Kort na aanvang hielden de betogers een stilteprotest, waarbij zij een vuist gebald in de lucht hielden.LEES OOK:

Black Lives Matter-demonstratie Eindhoven

Black Lives Matter-demonstratie op Tilburgs plein