(UPDATE) Auto botst achter op vrachtwagen na gebruik lachgas, bestuurder aangehouden

Foto: Sem van Rijssel

(UPDATE) Auto botst achter op vrachtwagen na gebruik lachgas, bestuurder aangehouden

LIEMPDE – Op de A2 bij Liempde is een auto achter op een vrachtwagen gebotst. De truck verloor zijn laadklep midden op de weg, en sleepte de auto nog zo’n 300 meter mee. De vrachtwagen wist veilig op de vluchtstrook te stoppen. Maar toen de bestuurder ging kijken aan de achterkant van zijn trailer was er naast een auto niemand te bekennen. 


Foto: Sem van Rijssel

Lachgas
Volgens getuigen sprong het slachtoffer uit de auto, gooide 4 lachgas cilinders achter de vangrails, en nam de benen. De man klom naast de weg het viaduct op, en verdween. Hij zou volgens omstanders gewond zijn, en bloeden aan zijn hand. De man was voor het ongeval al opgevallen omdat hij slingerend over de weg reed. 

Foto: Jordi de Bruijn

UPDATE 22:30 uur
De vermoedelijke bestuurder zou aangehouden zijn op de Bestseweg in Liempde. De jongeman is nagekeken door ambulancepersoneel, en was gewond aan zijn hand. De politie heeft ter plaatse een blaastest afgenomen, waarna de man is aangehouden en naar het politie bureau in ‘s-Hertogenbosch is gebracht.