Zeven fases naar volle stadions aldus KNVB

In januari 2021 zal ook dit stadion weer vol moeten zitten. Foto: Marcel van Dorst

Zeven fases naar volle stadions aldus KNVB

ZEIST – De KNVB hanteert zeven fases voordat de stadions in Nederland weer helemaal gevuld zullen zijn. Dat blijkt uit het Deltaplan Betaald Voetbal dat de voetbalbond vrijdag aan minister Martin van Rijn overhandigde en waarvan een samenvatting in het bezit is van De Telegraaf. Er wordt vanuit gegaan dat in januari 2021 de stadions weer helemaal gevuld zullen zijn.

Vanaf zondag 8 maart is voetballen niet meer mogelijk gebleken (fase 1) en sinds 28 april bevindt het betaalde voetbal zich in fase 2: ’Beperkt trainen, met inachtneming van de anderhalve meter regel.’

Per 24 juni moeten de trainingen volledig worden hervat, ’inclusief contact’ (fase 3) en een maand later staat de testfase op de rol: ’Trainingswedstrijden tussen twee verschillende profteams’, zo staat fase 4 beschreven.

Het is de opmaat naar de herstart van de Eredivisie en Keuken Kampioen Divisie zonder publiek in september (fase 5). Via ’gedeeltelijk publiek’ (fase 6) is het streven om in januari 2021 weer ’volledig publiek’ (fase 7) bij de wedstrijden toe te laten.