Instanties doen onderzoek naar verwaarloosde dieren Haarsteeg

Foto: Iwan van Dun

Instanties doen onderzoek naar verwaarloosde dieren Haarsteeg

HAARSTEEG – Naar aanleiding van de diverse berichten op onder andere deze site zijn diverse instanties zoals de dierenbescherming, dierenpolitie, NVWA en een dierenarts onderzoek aan het doen op de gemelde locaties in Haarsteeg. Diverse buurtbewoners trokken dinsdagavond aan de bel en meldde zich bij ons met foto’s en video van de verwaarloosde dieren.

Foto: Iwan van Dun

Diefstal tien pups
Sjaak B is een beruchte bewoner van Haarsteeg. Hij staat bekend dat dieren bij hem slecht verzorgd worden. De man kwam afgelopen week nog in het nieuws als verdachte i.v.m. de diefstal van tien pups in een stal in Beers waarbij de moederhond op gruwelijke wijze werd omgebracht. Een zoekactie op zijn naam op google levert veel hits op met dierenmishandeling, puppyhandel, verwaarlozing, en broodfokker. Dorpsbewoners zijn het meer als zat, “hij moet gestopt worden voor eens en altijd”.

Onderzoek
Woensdagavond trokken bewoners en stichting Annemieke smaken naar de bewuste plek om de drie te verzorgen. Vandaag kwamen instanties onderzoek doen naar de verwaarloosde dieren. De uitkomst van dit onderzoek zal spoedig openbaar worden gemaakt.

Buurtbewoners kijken toe. Foto: Iwan van DunLEES OOK:

Boze dierenliefhebbers en politie naar dierenverwaarlozer in Haarsteeg

Ernstige dierenverwaarlozing bij particulier in Haarsteeg