(VIDEO) Ernstige dierenverwaarlozing bij particulier in Haarsteeg

Foto: Iwan van Dun

(VIDEO) Ernstige dierenverwaarlozing bij particulier in Haarsteeg

HAARSTEEG – Op de Inlaagdijk in Haarsteeg staan op een grote zandvlakte enkele tientallen pony’s en veulens. alle dieren zien er slecht en vermagert uit. Eten is er bijna niet wat oud hooi en een stapel aardappelen (wat zeer slecht is voor paarden). Op de gehele vlakte is geen schaduw plekje te vinden.

Foto: Iwan van Dun

Overleden
Vanmorgen lag er een merrie, welke pas een veulen heeft gekregen, dood op de zandvlakte. Buurtbewoners trekken al jaren aan de bel van diverse instantie’s over de eigenaar van de beesten. Ook op de Priemsteeg lopen diverse dieren die zeer slecht verzorgt worden.

Ook woensdagochtend is er weer door diverse personen naar 144 en andere instantie’s gebeld. Deze zijn langs geweest op zowel de Inlaagdijk als het woonadres van de man. Maar omdat hij de deur niet open doet kunnen ze niks.

Bekend met verwaarlozing en mishandeling
Sjaak (achternaam is bekend bij de redactie) is volgens buurtbewoners de eigenaar van deze dieren. De man kwam afgelopen week nog in het nieuws als verdachte i.v.m. de diefstal van tien pups in een stal in Beers waarbij de moederhond op gruwelijke wijze werd omgebracht. Een zoekactie op zijn naam op google levert veel hits op met dierenmishandeling, puppyhandel, verwaarlozing, en broodfokker. Dorpsbewoners zijn het meer als zat, “hij moet gestopt worden voor eens en altijd”.