Reizen binnen Europa vanaf 15 juni weer toegestaan

Foto: Pro Shots / Niels Wenstedt

Reizen binnen Europa vanaf 15 juni weer toegestaan

Binnen Europa is reizen vanaf 15 juni weer toegestaan, al vormen Zweden en het Verenigd Koninkrijk vanwege gezondheidsredenen daar een uitzondering op. Per week wordt de situatie in die landen opnieuw bekeken.

Premier Mark Rutte raadt Nederlanders vanwege gezondheidsredenen af om komende zomer buiten Europa op vakantie te gaan. Het kabinet gaat geen Nederlanders die vastzitten in het buitenland vanwege coronamaatregelen repatriƫren. Mensen die toch buiten Europa reizen, moeten bij thuiskomst twee weken in thuisquarantaine.

Basisscholen helemaal open
Eerder werd al bekend dat het reisadvies voor de meeste Europese landen per 15 juni wordt versoepeld en dat de basisscholen definitief helemaal open kunnen voor alle leerlingen vanaf 8 juni. Sinds 11 mei konden leerlingen deels weer naar school.