Peelbrand laait wederom op, twee grote hotspots in het gebied

Foto: Dave Hendriks

Peelbrand laait wederom op, twee grote hotspots in het gebied

HELENAVEEN – De Peelbrand is woensdagavond net als dinsdag weer opgelaaid. Op dit moment worden twee grote hotspots bestreden. Op het ene gedeelte is de brandweer nu met meerdere wagens bezig om te proberen het vuur beperkt te houden en te zorgen dat het vuur niet over de sloot slaat. Gister heeft de brandweer enkele honderden meters verderop het zelfde proberen te doen. De brand is zich nu in het moeras gebied aan het uitbreiden.

De grote natuurbrand ooit van Nederland blijft voor problemen zorgen. Al zegt de brandweer dat het vuur wel onder controle is.

De brand in de Deurnese Peel, die begon op 20 april, heeft inmiddels 800 hectare van het 1000 hectare grote natuurgebied verwoest. Zo nu en dan laait het vuur weer op of komt er hevige rook uit het natuurgebied. Door de hevige rook kan het zicht verminderen en bestaat de kans op ongevallen op naastgelegen wegen.LEES OOK:

Dichte rook van natuurbrand zorg voor ongeval met zes auto’s

Brand op de Peel laait weer op, brandweer massaal uitgerukt

Verzorgingstehuis ontruimd vanwege natuurbrand Deurnese Peel

Droge natuur zorgt voor grote bosbrand in natuurgebied Deurnese Peel