Nieuwe mobiele flitspaal ingezet in Dorst

Foto: Marcel van Dorst

Nieuwe mobiele flitspaal ingezet in Dorst

DORST – Op de Rijksweg in Dorst staat sinds dinsdagmiddag een nieuwe flitspaal. Niet zo maar een flitspaal maar een mobiele flitspaal. De paal kan dus op verschillende plaatsen worden ingezet. Het is een nieuw wapen tegen snelheidsovertreders. Omdat de flitspaal geheel digitaal is kun je bij een overtreding binnen enkele dagen de boet al op de deurmat verwachten.


Op de Rijksweg mag je buiten de bebouwde kom 80 rijden, deze paal staat binnen de bebouwde kom dus rij niet harder als 50 want anders zijn het dure kilometers.

Enkele maanden
,,Mobiele radarcontroles zijn van korte duur, deze palen blijven voor enkele maanden staan”, aldus een woordvoerster van het openbaar ministerie (OM). ,,We hopen dat mensen zich door de flitspalen bewust worden van hoe hard ze rijden en hun gedrag aanpassen.”

Foto: Marcel van Dorst