Corona teststraat Breda wordt druk bezocht

Foto: Marcel van Dorst

Corona teststraat Breda wordt druk bezocht

BREDA – Een heuse corona-teststraat langs het NAC stadion in Breda. In totaal vier tenten waar per keer twee personen, op de fiets of met auto, getest kunnen worden op corona. Het is een af en aan rijden van bezoekers die een afspraak hebben gemaakt via jet nummer 0800-1202. Zonder afspraak kom je de straat niet in.

Foto: Marcel van Dorst

Zevenhonderd tests
Er kunnen in totaal zo’n zevenhonderd mensen per dag gecontroleerd worden. Ze rijden een eerste tent binnen waar hun gegevens worden gecontroleerd. Bij de volgende tent vindt de daadwerkelijke test plaats waarna een GGD-medewerker in beschermende kleding met een wattenstaafje wat slijm uit de mond afneemt en een swap in de neus maken. Beide staafjes worden meteen opgeborgen.