Peelbrand Deurne laait weer op, brandweer schaalt op naar GRIP1

Foto: Sem van Rijssel

Peelbrand Deurne laait weer op, brandweer schaalt op naar GRIP1

HELENAVEEN – De Deurnese Peel staat weer in brand, of beter gezegd nog steeds. Sinds dinsdagavond laait de brand weer op en heeft de brandweer opgeschaald naar GRIP1. Volgens getuigen zou de brand zich uitbreiden naar de woningen aan de Soemeersingel in Helenaveen. De brandweer wil met een stoplijn van brandweerwagens het vuur tegenhouden voordat het nog meer richting de woningen trekt.


Grootste natuurbrand ooit
De Peelbrand, de grootste natuurbrand ooit in Nederland, is al weken aan het branden. De brand in de Deurnese Peel, die begon op 20 april, heeft inmiddels 800 hectare van het 1000 hectare grote natuurgebied verwoest. Zo nu en dan laait het vuur weer op of komt er hevige rook uit het natuurgebied. Door de hevige rook kan het zicht verminderen en bestaat de kans op ongevallen op naastgelegen wegen.

Foto: Sem van RijsselLEES OOK:

Dichte rook van natuurbrand zorg voor ongeval met zes auto’s

Brand op de Peel laait weer op, brandweer massaal uitgerukt

Verzorgingstehuis ontruimd vanwege natuurbrand Deurnese Peel

Droge natuur zorgt voor grote bosbrand in natuurgebied Deurnese Peel