Groot lek in kerosine pijpleiding defensie na werkzaamheden

Foto: Sem van Rijssel

Groot lek in kerosine pijpleiding defensie na werkzaamheden

AARLE-RIXTEL – Nabij Aalre-Rixtel is vanochtend een groot lek ontstaan in de kerosene pijpleiding van defensie. Die leiding ligt van rotterdam naar verschillende vliegvelden in nederland. Zo ook Gilze-Rijen, Eindhoven, en Volkel. Medewerkers van defensie waren aan het werk bij de leiding, toen er een pijp los schoot. Als gevolg raakte een van de mannen doorweekt met de brandbare vloeistof. Ook de gassen die daarbij verdampen zijn volgens de brandweer zeer vlambaar. 

Foto: Sem van Rijssel

Schuimlaag
De hulpdiensten rukten groot uit, ook een ambulance kwam ter plaatse voor de man die ter plaatse werd nagekeken en voorzien werd van een nieuwe droog pak. De weg naast het lek is even dicht geweest tot dat het leiding afgesloten was. De brandweer heeft vervolgens een dikke schuimlaag aangebracht in de onderhoudsput waar de leiding door heen loopt. Op straat hangt een sterke lucht van vliegtuig brandstof.