Formule 1 start op 5 juli in Oostenrijk

Foto: Marcel van Dorst

Formule 1 start op 5 juli in Oostenrijk

Het Formule 1-seizoen begint definitief op zondag 5 juli met de Grand Prix van Oostenrijk, zo blijkt uit de voorlopige kalender die dinsdag is gepresenteerd. Er staan tot dusver acht Grands Prix op de planning.

Nadat ook op 12 juli in Oostenrijk geracet wordt, volgen een race in Hongarije, een dubbele Grand Prix in Groot-Brittannië en raceweekenden in Spanje, België en Italië. Welke maatregelen er precies gelden, wordt later deze week bekendgemaakt.

Max Verstappen
Alle ogen zijn dit raceseizoen gericht op Max Verstappen die nu echt een gooi naar het wereldkampioenschap gaat doen. Met zijn nieuwe bolide gaat RedBull de strijd aan met Mercedes. Oostenrijk is daar een prima start voor aangezien de RedBulls het daar altijd goed doen met een eerste plaat vorig jaar.

Voorlopige Formule 1-kalender

  • 5 juli: GP Oostenrijk
  • 12 juli: GP Oostenrijk
  • 19 juli: GP Hongarije
  • 2 augustus: GP Groot-Brittannië
  • 9 augustus: GP Groot-Brittannië
  • 16 augustus: GP Spanje
  • 30 augustus: GP België
  • 6 september: GP Italië