Grens met België weer open voor familiebezoek

Foto: Marcel van Dorst

Grens met België weer open voor familiebezoek

De grenzen met België zijn voor ons Nederlanders weer op voor familiebezoek. Op verschillende plaatsen in onze provincie zijn sinds de lockdown bij onze zuiderburen barricades opgezet waarbij betonblokken en containers gebruikt worden. Alleen mantelzorgers, schoolgaande kinderen of grensarbeiders met een ontheffing worden doorgelaten. Voor familieleden aan weerskanten van de grens, is contact al twee maanden lang alleen digitaal mogelijk.

Vanaf vandaag, zaterdag, mag er weer naar België gegaan worden voor familiebezoek. Na uitgebreid advies van experts en collega’s in buurlanden heeft De Crem nu toch besloten om bezoek over de grens mogelijk te maken. ,,Op dit moment zijn alle voorwaarden vervuld om op een verantwoorde manier de toelating te geven om opnieuw familie te bezoeken over de landsgrens”, zegt minister De Crem.

Onder welke voorwaarden het familiebezoek wordt toegestaan is nog onduidelijk. Ook hoe de controle daarop zal verlopen is nog onbekend. De grenscontroles lopen sowieso nog tot 8 juni door.