(FOTOSERIE) Schade aan pand transportbedrijf Hapert na brand bij daglicht goed zichtbaar

Foto: Rico Vogels

(FOTOSERIE) Schade aan pand transportbedrijf Hapert na brand bij daglicht goed zichtbaar

HAPERT – De schade die de felle brand heeft aangericht aan het bedrijfspand van transportbedrijf Van der Heijden is bij daglicht goed zichtbaar. Hopen verwrongen staal en op enkele plekken nog pluimen met zwarte rook. Met kranen wordt het staal uiteen gereten.

Geen houden meer aan
De brand ontstond vrijdagmiddag. Even leek het er op dat de brand onder controle was, enkele blusvoertuigen maakte zich al klaar om weer terug naar de kazerne te gaan. Toch laaide de brand weer op met desastreuze gevolgen. De totale loods ging in vlammen op. Ook een hoogwerker van de brandweer kon niet aan de vlammenzee ontkomen.

Het transportbedrijf is gevestigd op het nieuwe Kempische Bedrijvenpark naast de snelweg A67. De brand was vanaf deze weg dan ook goed te zien. Toen de brand ontstond, waren er medewerkers aanwezig in het bedrijf. Die konden allemaal op tijd weg komen. Er zijn geen gewonden gevallen.

Nabluswerkzaamheden
Het nablussen van de brandende restanten van het gebouw zal volgens een woordvoerder van de brandweer ‘nog de hele zaterdag doorgaan’. “Gedurende deze werkzaamheden zullen de rookontwikkeling en de overlast aanhouden.”

Fotograaf Rico Vogels trok zaterdagochtend vroeg weer naar de plaats van de brand en maakte onderstaande fotoreportage;
LEES OOK:

Zeer grote brand bij transportbedrijf in HapertĀ 

Brandweerwagen door brand verwoest bij grote brand Hapert