(FOTOSERIE) Zeer grote brand Hapert, uniek beeld uit crashtender

Foto: Sem van Rijssel

(FOTOSERIE) Zeer grote brand Hapert, uniek beeld uit crashtender

HAPERT – Bij de zeer grote brand bij transportbedrijf van der Heijden aan de Diamantweg in Hapert zijn vrijdagmiddag ook twee crashtenders van Eindhoven Airport ingezet. Vanuit de cabine lijkt het wel of er in een oorlogsgebied rondgereden wordt.

Foto: Sem van Rijssel

De E-One Titan-crashtender is een brandweervoertuig dat in de eerste plaats is bedoeld voor het bestrijden van vliegtuigbranden. Het (schuim)blusvoertuig is speciaal ontwikkeld voor het blussen van grote hoeveelheden brandende vloeistoffen. Naast een vliegtuigbrand kan dit bijvoorbeeld een brand op een olieraffinaderij zijn.   

De crashtender kan al dan niet gelijktijdig spuiten met:

  • bluskanon dak (dakmonitor);
  • bluskanon bumper (bumpermonitor);
  • bodemsproeiers (meestal voor zelfbescherming);
  • afrolbare brandslangen.

Eén E-One kan 11.700 liter water, 750 liter blusschuim en 250 kilo bluspoeder meenemen. Het bereik van het bluskanon op het dak is ongeveer 76 meter. Water en blusschuim kunnen via alle systemen worden gespoten, bluspoeder alleen via de dakmonitor of de slangen.LEES OOK:

Zeer grote brand bij transportbedrijf in Hapert