(FOTOSERIE) Explosie tijdens bijtanken van bootje, drie personen gewond

Foto: Gabor Heeres

(FOTOSERIE) Explosie tijdens bijtanken van bootje, drie personen gewond

LITHOIJEN – Het bijtanken van een bootje ging vrijdagmiddag niet zoals gehoopt. Drie personen raakte gewond. De slachtoffers waren op het water aan het tanken bij een tankeilandje van oliehandel Van Hulst in Lithoijen toen het mis ging. Hoe het precies mis kon gaan, is nog onduidelijk. Een van de slachtoffers is na de explosie in het water beland maar kon door anderen uit het water worden gehaald.


Het tankeilandje is speciaal voor boten en ligt aan de Lithoijense Dijk. Alle drie de slachtoffers zijn naar het ziekenhuis gebracht. Twee ambulances zijn met spoed vertrokken. Een van de slachtoffers is zwaargewond, de anderen raakten lichtgewond. Naast de ambulances kwam op een MMT per helikopter ter plaatse. De politie doet onderzoek naar hoe dit ongeval kon gebeuren.