Opnieuw zendmast doelwit van brandstichting

Foto: Christian Traets

Opnieuw zendmast doelwit van brandstichting

ROOSENDAAL – Opnieuw is een zendmast doelwit van brandstichting. Deze keer was het raak in Roosendaal waar een zendmast aan het Hollewegje forse schade opliep. De brand werd in de nacht van maandag op dinsdag rond 01.00 uur gemeld en is geblust door de brandweer. De omgeving is afgezet voor de politie, die een onderzoek instelt naar de oorzaak van de brand.

Het is de zoveelste zendmast die in vuur en vlam staat. In de afgelopen weken woedden er tientallen keren brand in zendmasten, verspreid over heel Nederland. Er zijn inmiddels verschillende verdachten aangehouden.

Acties tegen 5G netwerk
Die brandstichtingen zijn mogelijk acties tegen de uitrol van het 5G-netwerk. Ondanks dat er geen bewijs voor is, denken actievoerders dat de straling van antennes slecht is voor gezondheid en milieu.