(FOTOSERIE) Schade enorm na felle woningbrand Genderen

Foto: Marcel van Dorst

(FOTOSERIE) Schade enorm na felle woningbrand Genderen

GENDEREN – De schade na de felle woningbrand is enorm. In het pand zijn twee woningen gevestigd. Beide woningen zijn tijdelijk onbewoonbaar verklaard. De brand ontstond vannacht omstreeks 04:00 uur aan de Meerhoek. Een bewoner in de straat hoorde eerst een harde klap; “Ik schrok wakker van een harde klap, net alsof een autodeur heel hard dichtklapte. Vervolgens zag ik een enorme vuurzee.”


Zo snel mogelijk opnieuw opbouwen
Joop van Wijlen is een van de bewoners van het huis in Genderen dat dinsdagmorgen in alle vroegte uitbrandde. Hem staat het huilen nader dan het lachen. Wat wil je? De brand heeft veel kapot gemaakt. Hij wil het huis weer zo snel mogelijk gaan opbouwen, “ik wil zo snel mogelijk weer nieuwe spanten plaatsen zodat het dak er weer op kan.”

Half uur geen bluswater
De brand is bij hem ook om een andere reden hard aangekomen. “Ik ben woedend dat er een half uur lang geen bluswater was. Dat moet gewoon niet kunnen. Belachelijk. De brandweer heeft een half uur niets kunnen doen.”

TBO
Tem Brandonderzoek van de Brandweer doen onderzoek naar de oorzaak van de brand. Volgens de brandweer zou het zeer aannemelijk zijn dat de brand is ontstaan in of onder de carport naast de woning en is deze daarna overgeslagen naar de woning.
LEES OOK:

Brandweer rukt uit naar grote woningbrand Genderen