Brandweer rukt uit naar grote woningbrand Genderen

Foto: Jurgen Versteeg

Brandweer rukt uit naar grote woningbrand Genderen

GENDEREN – De brandweer is dinsdagochtend vroeg gealarmeerd voor een woningbrand aan de Meerhoek in Genderen. Het vuur brak door nog onbekende oorzaak uit in een schuur naast het huis in het kerkdorp van de gemeente Altena. In de loods stonden landbouwvoertuigen. Ook een bestelbusje ging in de vlammen op, De brand sloeg op een bepaald moment over naar het huis. Vanwege de ernst schaalde de brandweer op naar grote brand.


Foto: Jurgen versteeg

Het huis is zwaar beschadigd door de brand. Het vuur brak rond vier uur uit, tegen kwart over zes had de brandweer het vuur onder controle. Het nablussen zal nog enige uren gaan duren. Mensen die in de buurt wonen, is enige tijd geadviseerd ramen en deuren gesloten te houden, omdat er veel rook vrijkwam. Voor zover bekend is niemand gewond geraakt. Over de oorzaak van de brand is nog niets bekend.