Boa’s voeren actie; “We zijn het geweld zat!”

Foto: Marcel van Dorst

Boa’s voeren actie; “We zijn het geweld zat!”

DEN BOSCH / DONGEN – In acht steden protesteren buitengewoon opsporingsambtenaren (boa’s) dinsdag vanaf 12.00 uur tegen het geweld waarmee ze te maken krijgen tijdens hun werk, lieten de gezamenlijke boavakbonden maandag weten.


De protesten vinden plaats in Amsterdam, Den Haag, Ede, Rijswijk, Leeuwarden, Den Bosch, Beverwijk en Velsen. In twaalf andere plaatsen betuigen boa’s op een “andere manier” hun steun aan de acties. Zoals in Dongen. Wat de acties inhouden is nog niet bekend.

De protesten zijn een reactie op het recentste incident met geweld tegen boa’s, op Hemelvaartsdag. Twee handhavers werden toen mishandeld door een groep jongeren op het strand van IJmuiden.

Bewapening
De boa’s vinden dat het incident in IJmuiden wederom aantoont dat boa’s uitgerust moeten worden met verdedigingsmiddelen, zoals een wapenstok en pepperspray.